Search

Loading...

Translate

26 November 2014

Porto Palermo dhe Kepi i Rodonit së shpejti në listën e zonave te mbrojtura

"Monitorimin për Menaxhimin e Zonave të Mbrojtura Detare në Mesdhe" është Workshopi i organizuar për herë të parë në vendin tonë nga Med PAN në partneritet me ministrinë e mjedisit . Në Shqipëri janë 6 zona bregdetare të mbrojtura ndërko që po studiohen edhe dy të tjera , Porto Palermo dhe Kepi i Rodonit. Në fjalën e tim Ministri Koka u ndal në rëndësinë që ka mbrojtja e zonave detare nga shkatërrimi që po pësojnë si rezultat i urbanizimit.
 
“Biodiversiteti detar dhe bregdetar si dhe të mirat dhe shërbimet që mbështet ky biodiversitet kanë vlera të mëdha mjedisore, shoqërore dhe ekonomike po ato gjenden në një risk si në botë ashtu dhe në Shqipëri të shkaktuar nga zgjerimi i zonave urbane, ndotja, mbishfrytëzimi dhe efektet nga ndryshimi klimatik”- tha ministri i Mjedisit, Lefter Koka.
 
Të pranishëm në këtë Workshop ishin përfaqësues të organizatave kombëtare dhe ndërkombëtare, institucione kërkimore shkencore, staf akademik, dhe ekspertë të fushës, nga më shumë se 16 shtete për të diskutuar rreth "Monitorimit për Menaxhimin e Zonave të Mbrojtura Detare në Mesdhe".
 
 
Redaksia Online(a.h/shqiptarja.com) - See more at: http://shqiptarja.com/aktualitet/2731/porto-palermo-dhe-kepi-i-rodonit-s--shpejti-n--list-n-e-zonave-te-mbrojtura-255283.html#sthash.CMArM194.dpuf..

Oroshi si potencial turistik, në syrin e turistëve edhe ish-burgu i Spaçit

MIRDITE- Nga ish-burgu i Spaçit tek burimet nën dhe mbitokësore, Oroshi në Mirditë shihet si një potencial për zhvillimin e turizmit në të gjitha stinët e vitit. Këto fakte kanë tërhequr edhe zv/ambasadoren Gjermane në Shqipëri Anke Holstein që së bashku me një delegacion gjerman vizituan këtë zonë. Holstein është njohur me burimet e mundshme për zhvillimin e zonës siç janë mineralet e bakrit, bazaltit, perpunimi i drurit, blegtoria, gurët dekorativ si dhe turizmi kulturor e historik.
 
Zëvendësambasadorja gjermane Anke Holsten ka deklaruar gjatë takimit në Komunën e Oroshit se ish-burgu i Spaçit është një element tejet i rëndësishëm për të cilin Gjermania mund të japë kontributin e saj, dhe se do të ketë në agjendën e ndërmarra promovimin e kësaj zone.
 
“... Ne morëm një prezantim lidhur me potencialet e zhvillimit në këtë zonë, por kjo natyrisht është e rëndësishme që ta shohësh dhe me sytë e tua. Nuk është ende shumë e thjeshtë që bizneset gjermane të investojnë në Shqipëri sepse ka mbetur edhe një bazë themelore e përafrimit me Bashkimin Evropian. Kur këtu të funksionojë sistemi i drejtësisë si në vendet evropiane dhe bizneset gjermane do vinë me shume kënaqësi për të investuar këtu. Ajo çfarë pashë është që për burgun e Spaçit ka nevojë të bëhet shumë por ne duhet të japim kontributin tonë për ta kthyer në një muze”, tha Anke Holsten.
 
Nga ana tjetër kreu i Komunës Orosh Aleksander Lala ka bërë të ditur se Promovimi i zhvillimit ekonomik dhe turistik në Orosh përputhet me planet e zhvillimit rajonal dhe atij kombëtar e ku sigurisht gjermania është tejet e mirëpritur për të investuar.
 
Vizita në Orosh të Mirditës e përfaqësuesve të Ambasadës Gjermane në vendin tonë ka vijuar në ish-burgun famëkeq të Spaçit ku kanë parë nga afër këtë monument të kujtesës shqiptare, për të cilin është treguar interes të veçantë për të dhënë kontributin për kthimin e tij në një muze.

Redaksia online
(e.s/shqiptarja.com) - See more at: http://shqiptarja.com/aktualitet/2731/oroshi-si-potencial-turistik-n--syrin-e-turist-ve-edhe-ish-burgu-i-spa-it-255285.html#sthash.JIDcmXOr.dpuf,

Gjirokastër, ndërhyrje në zonën historike, restaurohen monumentet

GJIROKASTËR - Arkitektët nisin nga puna për mbrojtjen e banesave karakteristike në zonën muzeale nga stina e dimrit, në Gjirokastër. Specialistët e Drejtorisë Rajonale të Kulturës Kombëtare, po punojnë për mirëmbajtjen e banesave karakteristike dhe komplekseve muzeale.
 
Fillimisht restauratorët kanë ndërhyrë në banesën e Skëndulajve në lagjen “Palorto”, në disa prej objekteve mjaft të vizitueshme në Pazarin Karakteristik, dhe shumë shtëpi të tjera.
 
Për A1 Report, një prej arkitektëve të Drejtorisë Rajonale të Kulturës Kombëtare, Kreshnik Merxhani shprehet se ndërhyrjet e fundit, kanë për qëllim, shmangien e degradimit të mëtejshëm të monumenteve dhe restaurimin e tyre në shërbim të zhvillimit të turizmit.
 
“Në disa ndërhyrje mund të themi janë bërë në monumente më të rëndësishme siç është skendulatet të gjitha ndërtesat e kategorive të parë dhe këto dhe tashmë drejtoria jonë prej kohësh vuri re degradimin e ndërtesës Kala. Gjendja është problematike, ka shumë objekte të braktisura kryesisht që janë shumë të degraduara dhe mund të ketë dhe kjo banesë fantastike do ketë edhe kjo fatin e saj.”- tha Kreshnik Merxhani, Drejtorisë Rajonale të Kulturës Kombëtare.
 
Ndërkohë specialistët restauratorë, po punojnë edhe për mirëmbajtjen e monumenteve të kulturës, si dekori natyror i organizimit të Festivalit Folklorik Kombëtar i cili pritet të realizohet në prill të vitit të ardhshëm.

Redaksia Online(a.h/shqiptarja.com) - See more at: http://www.shqiptarja.com/kulture/2730/gjirokast-r-nd-rhyrje-n--zon-n-historike-restaurohen-monumentet-254593.html#sthash.CoBh4pzj.dpuf,,

23 November 2014

Ministrja e Turizmit ja fondi per promovimin e Shqiperise turistike ne vitin 2015 -

Tuesday, 18 November 2014 11:30
  • font size decrease font size increase font size

Ministrja e Zhvillimit Urban dhe Turizmit, Eglantina Gjermeni deklaroi se fondi për promovimin e Shqipërisë turistike për vitin 2015 është 77 milionë lekë. Sipas Gjermenit, gjatë vitit që vjen synohet trajtimi i turizmit si një fushë prioritare e zhvillimit të qëndrueshëm në vend, me një qasje të integruar dhe plotësuese ndërsektoriale, që menaxhon burimet në mënyrë të balancuar, gjeneron zhvillim ekonomik dhe garanton punësim. Po ashtu, Gjermeni theksoi se gjatë vitit 2015 synohet permirësimi i identitetit shqiptar të turizmit në rajon e më gjerë, nëpërmjet zbatimit të Strategjisë së Brandimit të Shqipërisë për turizmin dhe ivestimet.
- See more at: http://radiotravel.al/index.php?option=com_k2&view=item&id=82557:ministrja-e-turizmit-prezanton-fondin-per-promovimin-e-shqiperise-turistike-ne-vitin-2015&Itemid=575#sthash.xgde2MJ6.dpuf

Mozaiku i Tiranes ne proces pastrimi nga specialistet

Wednesday, 19 November 2014 10:35
  • font size decrease font size increase font size
Mozaiku i Tiranes ne proces pastrimi nga specialistet.
Mozaiku i Tiranës, i punuar që në shekullin IV me gurë të vegjël me ngjyra, është duke u pastruar nga specialistët e artit, ardhur nga Durrësi. Sipas Ministrisë së Kulturës, që ka nisur mirëmbajtjen e tij, mozaiku ka një rëndësi shumë të madhe për teknikën e ndërtimit dhe për pasurimin e historisë së kryeqytetit. Nga ana tjetër, ai është në monument që vizitohet gjatë gjithë vitit nga turistët.
- See more at: http://radiotravel.al/index.php?option=com_k2&view=item&id=82560:mozaiku-i-tiranes-ne-proces-pastrimi-nga-specialistet&Itemid=575#sthash.u38H3TaN.dpuf

Portiku i muzeut arkeologjik ne Apoloni rrezikon shembjen

Wednesday, 19 November 2014 10:33
  • font size decrease font size increase font size
Portiku i muzeut arkeologjik ne Apoloni rrezikon shembjen.
Portiku i Muzeut Arkeologjk të Apolonisë, një nga objektet arkeologjike me të veçanta në Shqipëri, rrezikon shembjen. Struktura por edhe toka ka shfaqur çarje dhe levizje dhe arkeologet kane larguar menjehere 36 objekte dhe 9 statuja, qe rrezikojne demtimin.Ne kete zone organizohen shume aktivitete kulturore dhe shpesh ka patur edhe kritika per montimin e strukturave, qe mund te demtojne gjithe zonen arkeologjike. Nderkohe qe situata e rrezikshme eshte shfaqur aty prej 4 vitesh.
- See more at: http://radiotravel.al/index.php?option=com_k2&view=item&id=82559:portiku-i-muzeut-arkeologjik-ne-apoloni-rrezikon-shembjen&Itemid=575#sthash.WnSb8Bh6.dpuf

Jeta e arkelogëve në Histori Shqiptare Zbulimi i teatrit më unik në Ballkan, ndërtuar në tokë ilire

...

Ja harta që ju tregon si të shkoni në “Bunk’art”
TIRANE
- Nga kjo e shtunë e deri në fund të dhjetorit, kushdo mund të shuajë kureshtjen për “Bunk’art” dhe periudhën e historisë së Shqipërisë qoi përket ky bunker. Bunkeri i kthyer në një ekspozitë-muze mund të vizitohet falas nga qytetarët, nga ora 09:00 deri në 16:00.

Bunkeri do të jetë i hapur çdo ditë nga ora 09.00, kohë kur bëhet nisja e parë me autobus nga Hotel Tirana. Ndërsa për ditën e diel nisa më autobus bëhet duke filluar nga ora 11.00.

Itinerari që do të ndjekë autobusi do të jetë ky: Nisja nga qendra e Tiranës, duke vijuar në rrugën e Dibrës, më pas duke kaluar Qendrën Spitalore Universitare Nënë tereza, Ministrinë e Mbrojtjes e duke shkuar deri në rrugën “Teki Selenica”, ku merret edhe kthesa për tek vepra mjaft interesante e ndërtuar në vitin 1978 dhe e hapur për publikun gjatë ditës së djeshme.

Linja historike, muzeale dhe artistike, bëhen bashkë për të përcjellë tek vizitorët mesazhe të qarta për dy periudhat më të diskutuara të historisë tonë, periudhën e Luftës së Dytë Botërore dhe atë të regjimit komunist në Shqipëri.


Por ku e gjeni BUNK’ART

Objekti 0774 (vendkomanda e Shtabit të Përgjithshëm) me 106 zyra ndodhet në periferi të Tiranës pranë "Batalionit Mbështetës të Shtabit të Përgjithshëm", njohur ndryshe si "Batalioni Diko Zeqo", rruga e Shish-Tufinës, 1.5 km larg qendrës spitalore "Nënë Tereza". Ja rruga që duhet ndjekur për të shkruar tek “Bunk’art”.
Redaksia Online(Shqiptarja.com) - See more at: http://www.shqiptarja.com/aktualitet/2731/videolajm-ja-harta-qe-ju-tregon-si-te-shkoni-ne-bunkart-254396.html#sthash.ibZ3bLAj.dpuf.
- - TIRANE - Një anë e veçantë kushtuar me hapësira në bunkerin e nëndheshëm “Bunk’Art” është edhe pjesa artistike. 

Me anë të punimeve dhe instalacioneve të ndryshme artistike artistë të ndryshëm kanë sjellë krijimet e tyre duke përcjellë mesazhet përkatëse me anë të artit.

Artisti Enkelejd Zonja me anë të një serie delikate minimale vizatimesh, të cilën e ka pagëzuar me emrin “Teshtija e së kuqes” sjell figurën e pionerit si simbol optimizmi pafajësie e njëkohësisht mishërimi i periudhës së komunizmit, por motivet dhe situatat kundërvihen duke zhvlerësuar rëndësinë e figurës që pionieri përfaqësonte. 

pjesa artistike ne bunkart
pjesa artistike ne bunkart
Ledia Konstandini ka sjellë në Bunk’Art kolazhin me kuti kartoni, ku me anë të formave, ngjyrave e gjithçkaje tjetër përçon mesazhet e një kohe të vështirë që tashmë kemi lënë pas. 

pjesa artistike ne bunkart

Për tu vizituar është edhe miniekspozita e artistes Rudina Hoxhaj nën emrin “Atmosferë familjare në periferinë e qytetit”. Hoxhaj me anë të video-projeksionit ka sjellë për publikun. Fëmijët e asaj periudhe të cilët janë duke luajtur luftërash me shpata druri të bëra vetë, skena dhune dhe lufte midis dy grupeve kundërshtare në një hapësire ku më parë ka patur gjelbërim dhe tashmë është shndërruese në një parkim makinash.

Artistja Alketa Ramaj nëpërmjet instalacionit me libra ka shprehur idenë e fillim viteve 90-të ku, Libra e shkruar nga diktatori Hoxha nisëm të kryenin një funksion tjetër, disa u kthyen edhe në objekte zbukurimi.

pjesa artistike ne bunkart


pjesa artistike ne bunkart


Në Bunk’Art të hapur për publikun vetëm disa ditë më parë ndërthuren ana historike, muzeale dhe artistike.

Redaksia Online
(xh.k/shqiptarja.com)
 - See more at: http://www.shqiptarja.com/kulture/2730/bunk--39-art-instalacionet-artistike--mesazhe-me-gjuhen-e-imazhit--255128.html#sthash.qJOHzNOq.dpuf -

22 November 2014

Salloni Ndërkombëtar i Aventurës dhe Turizmit Luksoz dhe ExpoFaith – Salloni i Turizmit Kulturor dhe Besimit

Spread the sails...
Një ekuipazh i më të mirëve, Klik Ekspo Group, leader i industrisë së Panaireve Ndërkombëtare, nën kujdesin e Ministrisë së Turizmit dhe Zhvillimit Urban, organizojnë shumëdimensionalin “3 Sallone në 1”. ExpoHost – Salloni i Hotelerisë dhe Shërbimeve, Nautica & Auto Show - Salloni Ndërkombëtar i Aventurës dhe Turizmit Luksoz dhe ExpoFaith – Salloni i Turizmit Kulturor dhe Besimit, do të jenë direkët e Panairit, ndërsa në tandem, organizatorët dhe ekspozuesit vendas dhe të Rajonit do ta kthejnë evenimentin në një forum përqasjesh dhe përvojash që çajnë drejt zhvillimit.
http://www.klikekspogroup.com/interna.asp?id=4   
SPREAD THE SAILS...
A crew of the virtuous, Klik Ekspo Group, the leader of the international exhibition industry, under the auspices of the Ministry of Urban Development and Tourism, will introduce the multifaceted "3 in 1" Event. ExpoHost – Salon of Hotels and Services, Nautica & Auto Show – Salon of International Adventure and Luxury Tourism and ExpoFaith-Salon of Culture and Faith Tourism, will be the main masts of the Fair, while in tandem, local and Region’s organizers and exhibitors will turn the event into a forum of experience approaches and exchanges that lead to development and growth.

Let's do it Albania 21/november/2014 .... Ta pastrojme Shqiperine ne nje...

...

Festivali Mbarëkombëtar Folklorik për Fëmijë * 22 -25 Nëntor 2014

Në datat 22 -25 nëntor
Në kuadër të 102- vjetorit të Pavarësisë dhe 70- vjetorit të Clirimit, Qendra Kombëtare e Kulturës për Fëmijë, në bashkëpunim me :
Ministrinë e Kulturës
Ministrinë e Mirëqenies Sociale dhe Rinisë
Muzeun Historik Kombëtar
Teatrin Kombëtar
 
organizon Festivalin Mbarëkombëtar Folklorik për Fëmijë.
Në datat 22 -25 nëntor në kryeqytetin shqiptar do të mblidhen së bashku grupe folklorike: Prishtine, Shkup, Ulqin, Shkoder, Korce, Gjirokaster, Tepelene, Vlore, Lushnje, Miredite, Kruje, Elbasan, Durres dhe 300- 400 fëmijë nga të gjitha trevat shqiptare. 
PROGRAMI
Dt . 22 Nëntor 2014
Ora 17:00
Koncert i organizuar në Muzeun Historik Kombëtar me grupet pjesëmarrëse të cilët do të performojnë një koncert me valle e këngë tradicionale të trevës së tyre. 
Tirana, Prishtina, Shkupi, Ulqin. 
Dt. 23 Nëntor 2014
Ora 11:00 
Koncert i organizuar në Muzeun Historik Kombëtar, secili grup do të performojë një koncert 20-30 minuta program veshur me kostume tradicionale të trevës së tyre. 
Tirana, Korca, Gjirokastër,Tepelenë.
Dt. 24 Nëntor 2014
Ora 10:30 
Parada e të gjithë grupeve pjesëmarrëse, fëmijë të veshur me kostume tradicionale e cila do nisi nga Sheshi Nënë Tereza duke përshkruar bulevardin e duke përfunduar në Ministrinë e Kulturës ku do të zhvillohet edhe takimi me Ministren e Kulturës. 
Ora 17:00
Në hollin e Teatrit Kombëtar do të zhvillohet Panairi Tradicional me grupet pjesëmarrëse të cilët do të prezantohen me traditën e qytetit të tyre. 
Ora 18:00
“Koncerti Gala” i cili do të zhvillohet në Teatrin Kombëtar i të gjithë grupeve pjesëmarrëse me valle dhe këngë të trevës së tyre dhe ndarja e çertifikatave si shenjë mirënjohje për të gjithë pjesëmarrësit.
Tirana, Prishtina, Korça, Ulqin, Shkup, Gjirokastër,Tepelenë, Elbasan, Mirditë, Durrës, Lushnjë, Kruja, Vlora.
Ky është një nga festimet më mbresëlënëse folklorike që do të sjellë para publikut jo vetëm pasurinë tonë popullore, por edhe trashëgiminë e tyre tek brezat më të rinj. Artistë të vegjël nga cdo cep i Shqipërisë, artistë shqiptarë nga Shkupi, Ulqini dhe Prishtina do të japin shfaqje me numrat më të përzgjedhur të repertorit të tyre.
Skena do të ndizet nga motivet popullore të valleve dhe këngëve por nuk do të mungojnë edhe aktivitetet e tjera gjatë ditëve të festivalit.
Festat e Nëntorit me ngjyra folklorike do të jenë më të bukura!
Mos e humbni këtë rast për të festuar festat e Nëntorit me traditën dhe artistë të rinj, me ngjyrat e kostumeve të mrekullueshme shqiptare dhe motivet folklorike të trashëguara brez pas brezi.http://calendar.al/event/festivali-mbarekombetar-folklorik-per-femije-22-25-nentor

Bunk'Art një ekspozitë video-muzeale e cila do të zhvillohet në mjediset e bunkerit anti-bërthamor që lideri komunist dhe regjimi i tij ndërtoi në Tiranë mes viteve 1972 dhe 1978

Bunk'Art është një ekspozitë video-muzeale e cila do të zhvillohet në mjediset e bunkerit anti-bërthamor që lideri komunist dhe regjimi i tij ndërtoi në Tiranë mes viteve 1972 dhe 1978, strukturë e cila përbëhet nga 106 dhoma të shpërndara në pesë nivele, ku përfshihet dhe një sallë kuvendi-auditorium.
Duke vizituar bunkerin në datën 26 nëntor, do të keni mundësinë të shikoni nga afër edhe hapësirën e posacme që Agjencia Kombëtare e Turizmit (AKT) ja ka dedikuar bashkjetesës fetare duke promovuar në këtë mënyrë produktin religjioz turistik.
Në po punojmë fuqishëm të dalim nga forma e një turizmi klasik duke ndërthurur atë cka ka më të mirë natyra me idetë, kreativitetin dhe punën e njerëzve ndër shekuj.
Hapet me 22 Nëntor 2014
Nga ora 09:00 deri ne 16:00
Pranë “Batalionit Mbështetës të Shtabit të Përgjithshëm”
Rruga e Shish-Tufinës - Tiranë
(1.5 km mbi Spitalin “Nënë Tereza”)
Bunk'Art is a video-museum exhibition which will be held in the premises of the anti-nuclear bunker that the communist leader and his regime in Tirana built in between years 1972 and 1978. A structure which consists of 106 rooms distributed into five levels, which included an assembly hall - auditorium.
Visiting the bunker on 26 November, you will have the opportunity to look closely the special space that the National Tourism Agency (NTA) has dedicated to religious coexistence thus promoting religious tourism as a product.
We are working hard to get out of the classic forms of tourism by combining it what nature offers best, with the ideas, the creativity and the work of people throughout the centuries.

20 November 2014

Turizmi fetar, risia shqiptare

Drejtoresha e Përgjithshme e Agjencisë Kombëtare të Turizmit (AKT), Julinda Dhame ishte në një vizitë 2-ditore në Vatikan.
Drejtoresha e Përgjithshme e Agjencisë Kombëtare të Turizmit (AKT), Julinda Dhame ishte në një vizitë 2-ditore në Vatikan.
TIRANË, 20 Nëntor /ATSH-Gjergji Mima/ -Drejtoresha e Përgjithshme e Agjencisë Kombëtare të Turizmit (AKT), Julinda Dhame ishte në një vizitë dy ditore në Vatikan. Pjesë e delegacionit të përbashkët ishte edhe Kryetari i Komitetit Shtetëror për Kultet, Ilir Hoxholli dhe Përgjegjësi për Marrëdhëniet me Jashtë të këtij Komiteti, ish-Ambasadori i Shqipërisë pranë Vatikanit, zoti Rrok Logu.
Në Selinë e Shenjtë delegacioni u prit nga Zëvendës Sekretari për Marrëdhëniet me Shtetet në Vatikan Mons. Antoine Camilleri, shoqëruar nga Monsinjor Henryk Jagodzinski.
Gjatë takimit mes dy palëve u vlerësua vizita e Atit të Shenjtë Françesku në Tiranë gjatë muajit shtator, si një ngjarje madhore për Shqipërinë, e cila la një kujtim të pashlyeshëm dhe nxori në dritë vlerat më të shtrenjta e fisnike të kombit shqiptar dhe bashkëjetesën fetare që egziston prej shekujsh.
Gjatë takimit një pjesë të mire zuri dhe diskutimi mbi marrëveshjen e bashkëpunimit kulturor e nënshkruar në vitin 2011 nga qeveria shqiptare dhe Opera Romana Pellegrinaggi institucion i Selisë së Shenjtë, i ngarkuar me promovimin dhe organizimin e pelegrinazheve në Romë dhe në tempujt e mëdhenj dhe vendet me interes fetar, kulturor dhe ekumenik në Itali dhe në botë.
Drejtoresha e Përgjithshme e Agjencisë Kombëtare të Turizmit (AKT), Julinda Dhame ishte në një vizitë 2-ditore në Vatikan.
Drejtoresha e Përgjithshme e Agjencisë Kombëtare të Turizmit (AKT), Julinda Dhame ishte në një vizitë 2-ditore në Vatikan.
Zbatimi i kësaj marrëveshje, e cila ishte lënë në harresë deri më tani, do ta përfshijë Shqipërinë në programin e shtegtimeve dhe pelegrinazheve që kjo agjenci sinjalizon, për t’u vizituar dhe përshkruar nga besimtarët të ndryshëm katolikë nga gjithë bota.
Në vendin tonë itinerari që dërgon pelegrinët nga Roma dhe perëndimi drejt Tokës së Shenjtë me destinacion Jerusalemin, ndjek gjurmët e rrugës së vjetër romake “ Via Egnatia“ (Durrës – Kavajë – Rrogozhinë- Peqin – Elbasan – Librazhd – Qafë Thanë). Përgjatë këtij itinerari dhe në afërsi të tij gjenden një sërë objektesh dhe atraksionesh të cilat paraqesin interes për turistët e ndryshëm. Gjithashtu në takim u kërkua nga Selia e Shenjtë, nisur nga vlerësimi që Papa Françesku pati për vëllazërinë ndërfetare tek shqiptarët, organizimin në Tiranë të një nga takimet ndërkombëtare mbi dialogun dhe bashkëjetesën fetare.
Drejtoresha e Përgjithshme e Agjencisë Kombëtare të Turizmit (AKT), Julinda Dhame ishte në një vizitë 2-ditore në Vatikan.
Drejtoresha e Përgjithshme e Agjencisë Kombëtare të Turizmit (AKT), Julinda Dhame ishte në një vizitë 2-ditore në Vatikan.
Gjatë qëndrimit atje, Drejtoresha e AKT-së, Dhame dha një intervistë edhe për Radio Vatikanin, ku deklaroi vullnetin dhe zotimin e qeverisë shqiptare në seriozitetin për ta çuar përpara marrëveshjen e firmosur vite më parë dhe promovimin e objekteve të kultit si atraksione turistike.
Ajo u shpreh se vizita në Tiranë e Papa Franceskut përvecse ishte një bekim për shqiptarët, ishte edhe një promovim për Shqipërinë. Ndërkohë, Dhame bëri të ditur se së bashku me Komitetin Shtetëror për Kultet do të propozohet futja në shkollë e një ore mësimi mbi besimet fetare, si një mundësi që të rinjtë shqiptarë të njihen më tepër me trashegiminë kulturore, fetare dhe bashkëjetesën mes besimeve të ndryshme të vendit tonë.
Kjo vizitë çel një etapë të re dhe bashkëpunim institucional që Agjencia Kombëtare e Turizmit ka nisur me Komitetin Shtetëror për Kultet duke kontribuar dhe reklamuar  trashëgiminë, kultet e ndryshme fetare dhe duke ia shfaqur botës tolerancën tonë që kemi mes besimeve të ndryshme si një vlerë fisnike e patjetërsueshme.http://www.ata.gov.al/turizmi-fetar-risia-shqiptare-198468.html